Expertise Bureau OKJ
Expertise Bureau OKJ
 Met verwijzing 
Productcodes Begeleiding (Wmo) en Begeleiding (Jeugd)
Locatie Eindhoven

Kanaaldijk-Zuid 17-B, 5611VA Eindhoven

  0614472452
  Bereikbaar: werkdagen

Expertise Bureau OKJ

Uitgebreide omschrijving

Expertise Bureau OKJ (ouderschap-kind-jeugd)

Is een zorgonderneming voor alles wat te maken heeft met zwangerschap en opvoeding.

Waarbij specialistische ambulante begeleiding geboden wordt. Gericht op ouders, al dan niet, met een problematiek; psychiatrische/ psychisch/ LVB/ bijvoorbeeld: autisme, persoonlijkheidsproblematieken, depressies, trauma's, armoede gezinnen. 

Preventief/ zwangerschap:

De hulp kan preventief worden ingezet bij ouders waarvan vermoedens zijn dat zij het ouderschap niet voldoende aankunnen/ niet voldoende voorbereid zijn. Bij ouders die zeer onzeker zijn en een positieve boost van een expert kunnen gebruiken om zelfverzekerder het ouderschap aan te gaan. Of aanstaande ouders met een psychiatrische of psychische problematiek.Er wordt rekening gehouden met zowel de ontwikkeling van de zwangerschap, als de hormonale veranderingen in combinatie met de huidige psychische conditie. Wij werken vanuit de IMH-visie.

 

Opvoeding:

Expertise Bureau OKJ heeft een expertise in opvoeding. Alle ouders met opvoedingsvragen van kleine of grote aard kunnen bij ons terecht. Van baby tot aan pubers/ jong volwassenen. 

Hulpverleners van Expertise Bureau OKJ zijn gespecialiseerd in pyschiatrische problematieke, hierdoor is het ook mogelijk voor ouders met een problematiek, evenals Multi-problem gezinnen om vanuit ons zorg op maat te ontvangen. Tevens bekend met en opgeleid in de IMH. 

Tijdens de hulp wordt zowel meegekeken naar problematiek van ouders; psycho-educatie gegeven, observerende taak om de veiligheid van het kind te monitoren of vroegsignalering. Ouders worden getraind in het versterken van hun ouderschapskwaliteiten, positief leren opvoeden, gezonde stevige basis voor hun kind te vormen. Vergroten sociaal netwerk en draagkracht. Tevens bevorderen van de ontwikkeling van een veilige hechting!  

Kleine greep uit de mogelijk inzetbare methodes zijn: VIPP-SD (Evidence Based) Ouder-baby-interventie(OBI), VHT, VIB, contextuele beeldtaal, TrippelP, Circel of Security Project, CGT.

 

Samenwerking met partners

Expertise BUreau OKJ werkt samen met meerdere grotere organisaties, maar passend per casus. Partner waar we vaak mee samenwerken is met vrijgevestigd psychiater Mariette Kuper. 

Indien er de wens is om een nieuwe samenwerking aan te gaan, staat Expertise Bureau OKJ daar zeker voor open!

 

Expertise Bureau OKJ werkt niet met onderaannemerschap. 

 

Laatst bijgewerkt: 05-01-2021

Specificaties

KvK 66535190
AGB WMO 94064128
AGB Jeugd 94064128
Telefoonnummer 040-2025178
Website  www.expertisebureauokj.nl 
Aantal werknemers 0-10
Leeftijd
Specialisatie
Locatie ondersteuning
Kenmerken dagbesteding
Gecontracteerde productcodes   Begeleiding (Wmo) met verwijzing
  Begeleiding (Jeugd) met verwijzing

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locatie:
Eindhoven 
 Hoofdvestiging
Expertise Bureau OKJ
Kanaaldijk-Zuid 17-B, 5611VA Eindhoven
Bereikbaar: werkdagen

Diensten

Begeleiding (Wmo)
Begeleiding (Jeugd)