Vervoer (Wmo)
Gemeente Veldhoven
 Met verwijzing 
Productcode
Vervoer (Wmo)
Locatie
Veldhoven

Gemeente Veldhoven

U doet veel zelf in het dagelijks leven. Soms helpen uw familie, vrienden en buren u daarbij. Is hun hulp niet genoeg voor u? Dan kan Gemeente Veldhoven u helpen.

Bedrijfsprofiel

Vervoer (Wmo)

Uitgebreide omschrijving

Kunt u door uw beperkingen niet in uw vervoer voorzien? Dan kunt u een aanvraag doen voor een individuele vervoersvoorziening (zoals een scootmobiel of driewielfiets) of voor een pasje voor Taxbus.

Taxbus, ofwel het Collectief Vraag-afhankelijk Vervoer (CVV), is bedoeld om sociale contacten te onderhouden. Zoals bezoek aan uw vrienden en familie, ziekenbezoek en vervoer van en naar NS-stations. Taxbus werkt net iets anders dan een gewone taxi. Het gaat om vervoer van deur tot deur, waarbij Taxbus 15 minuten eerder of later dan het afgesproken tijdstip bij u kan aankomen. Ook kan er tijdens de rit een stukje worden omgereden: om andere reizigers op te halen of weg te brengen. Daarom is Taxbus goedkoper dan de gewone taxi. U betaalt een vast bedrag per kilometer en een opstaptarief. Kijk voor meer informatie op de website van Taxbus

Loket Welzijn Wonen Zorg

Wilt u in aanmerking komen voor een individuele vervoersvoorziening of een pasje voor Taxbus? Of wilt u er meer informatie over? Dan kunt u contact opnemen met het loket Welzijn Wonen Zorg. Het loket is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur op het verkorte telefoonnummer 14 040. U kunt ook mailen naar loketwelzijnwonenzorg@veldhoven.nl.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Waarvoor mag Taxbus niet gebruikt worden?

Taxbus mag niet gebruikt worden voor woon-werkverkeer. Is reizen naar uw werk of onderwijsplek lastig omdat u een langdurige ziekte of handicap heeft? Dan kan het UWV u mogelijk helpen. Zie voor meer informatie de website van het UWV. Ook mag Taxbus niet gebruikt worden voor vaste ritten naar dagbesteding of dagbehandeling. Als u zelf niet kunt reizen naar uw aanbieder van dagbesteding of dabehandeling, dan kunt u voor het vervoer terecht bij uw zorgaanbieder.

Algemene vervoersvoorzieningen worden niet vergoedt

Afhankelijk van uw beperkingen, uw vervoersbehoefte en mogelijke voorliggende oplossingen, komt u in aanmerking voor een vervoersvoorziening. Een elektrische tweewielfiets, een tweewielscooter en een ligfiets worden als algemeen gebruikelijk beschouwd. Omdat deze ook door personen zonder beperking gebruikt worden en in de reguliere detailhandel verkrijgbaar zijn. De laatstgenoemde voorzieningen komen daarom in de meeste gevallen niet voor vergoeding in aanmerking. Voor een individuele vervoersvoorziening betaalt u een eigen bijdrage.

Laatst bijgewerkt: 08-11-2022

 Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:  Vervoer (Wmo) met verwijzing

Specificaties

Soort aanbod
Met verwijzing
Productcode
Vervoer (Wmo) met verwijzing
Vestigingen  Gemeentehuis Meiveld 1, 5501KA Veldhoven
Leefdomeinen Lichamelijke gezondheid en Vervoer
Leeftijd 0 tot 18 jaar, 18 tot 27 jaar, 28 tot 65 jaar en 65 jaar en ouder
Locatie ondersteuning Thuis/ambulant

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Veldhoven 
 Hoofdvestiging
Gemeentehuis
Meiveld 1, 5501KA Veldhoven
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: