Vrijwillig ter Zijde
Locatie(s):
Veldhoven bekijk op kaart

Vrijwillig ter Zijde

Getrainde vrijwilligers van Vrijwillig Ter Zijde (VTZ) ondersteunen mensen die in de thuissituatie de zorg hebben voor iemand met dementie of voor iemand die terminaal is. Zij helpen de mantelzorger met hun aanwezigheid. Zo krijgen mantelzorgers even tijd voor zichzelf (respijtzorg).

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Voorkomen van overbelasting wanneer er sprake is van dementie of wanneer iemand stervende is. Vrijwilligers van Vrijwillig Ter Zijde kunnen hierbij ondersteunen. Indien beschikbaar staan onze speciaal opgeleide vrijwilligers u, uw partner, familielid of vriend(in) enkele uren ter zijde. Dankzij de aanwezigheid van de vrijwilliger kunt u zelf even op adem komen. Deze tijd kunt u besteden aan wat u maar wilt: een wandeling maken, een boek lezen, uitrusten of iets totaal anders. Onze vrijwilligers verrichten geen medische, verpleegkundige of huishoudelijke taken. Deze verantwoordelijkheid ligt bij andere professionele (zorg)instellingen.


Vrij toegankelijk

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Geestelijke gezondheid en Relaties en Sociaal netwerk
Verwijzing Vrij toegankelijk
Specialisme Dementie, NAH (niet aangeboren hersenletsel) en Psychogeriatrische aandoeningen / dementie
Doelgroep:
Taal Nederlands
Aangeboden in:
Locatie van ondersteuning

Locatie ondersteuning:

  • Thuis - ambulant
Gemeenten Veldhoven

Locaties

Wil je informatie van de dienst Vrijwillig ter Zijde? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Veldhoven
Burgemeester van Hoofflaan 70
5503BR  Veldhoven
 Beschrijving
040-2540066
Bereikbaar: werkdagen

SWOVE

SWOVE draagt op verschillende manieren bij aan het versterken van de zelfredzaamheid en zelfregie van kwetsbare ouderen en mantelzorgers. Met praktische diensten zoals de warme...

Bedrijfsprofiel