Zelfhulpgroep Trefpunt NAH
Locatie(s):
Best en Eindhoven bekijk op kaart

Zelfhulpgroep Trefpunt NAH

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan ontstaan door een hersenbloeding of -infarct (CVA), een hersentumor, een ziekte (Multiple Sclerose of Parkinson), een infectie, langdurig zuurstoftekort of een vergiftiging (alcohol, drugs). Het kan ook het gevolg zijn van een trauma, zoals een ongeval of geweld. Er is niet één hersenletsel gelijk aan het andere; voor iedereen zijn de gevolgen verschillend.

Het belangrijkste kenmerk van NAH is ‘de breuk in de levenslijn’. Het leven is niet meer zoals vóór het hersenletsel. Naast zichtbare lichamelijke gevolgen, zoals verlamming en evenwichtsproblemen, zijn er ook veel onzichtbare gevolgen. Voorbeelden hiervan zijn: vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen, verhoogde prikkelgevoeligheid, verandering in karakter en gedrag, problemen met begrip en gebruik van taal (afasie), ontremming (op allerlei gebied) en seksuele problemen. Deze onzichtbare gevolgen zijn nog te weinig bekend, waardoor mensen met NAH vaak op onbegrip stuiten. NAH is een chronische aandoening. Je moet leren leven met de beperkingen, op een zodanige manier dat je je weer een volwaardig persoon voelt met een zinvol leven.

Hersenletsel heb je nooit alleen! Ook de omgeving moet leren omgaan met een veranderde persoon en een veranderd leven. In Trefpunt NAH ervaar je dat je niet de enige bent. Je kunt in een vertrouwde omgeving ervaringen delen met elkaar en tips uitwisselen. De groep komt samen in Best.

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Zelfhulpnetwerk Zuidoost-Brabant of bel naar onze locatie in Eindhoven.


Vrij toegankelijk

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Lichamelijke gezondheid en Psychische ondersteuning
Soort aanpak Dagbesteding en activering, Ervaringsdeskundigheid, Ontmoeten en Structuur bieden
Soort aanbod Zonder verwijzing
Verwijzing Vrij toegankelijk
Doelgroep:
Leeftijd Jeugd (tot en met 27 jaar), Ouderen (ouder dan 66 jaar) en Volwassenen (18 t/m 66 jaar)
Aangeboden in:
Gemeenten Veldhoven
Wijken Gestel, Meerhoven, Stratum, Strijp Oost, Tongelre / Centrum, Woensel Acht en Aanschot, Woensel Noord-Ontginning, Woensel Noordoost, Woensel Zuidoost en Woensel Zuidwest

Locaties

Wil je informatie van de dienst Zelfhulpgroep Trefpunt NAH? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Best
Zonnewende 173
5683AB  Best
 Beschrijving
0402118328
Bereikbaar: werkdagen

Eindhoven
Pastoriestraat 147
5612EK  Eindhoven
 Beschrijving
040 2118328
Bereikbaar: werkdagen