Zelfstandig leven jeugd - individueel (50J08)
Productcode:
50J08
Locatie(s):
Geldrop, Helmond meer...

Zelfstandig leven jeugd - individueel (50J08)

Er is sprake van complexe sociaal-emotionele problematiek en/of hoge prikkelgevoeligheid, waardoor de jeugdige absoluut niet in staat is om in een groep te functioneren.

Daarnaast is er sprake van problemen op gebied van communicatie en psycho-educatie. Er kan sprake zijn van de nasleep van een trauma, complexe of dubbele diagnoses en (preventie van) uitval in het onderwijs. Vaak is naast begeleiding ook behandeling nodig of is dit in het verleden nodig geweest.

Er is sprake van zware meervoudige klachten op meerdere leefgebieden ten gevolge van psycische problematiek, en/of een beperkte ontwikkelingsachterstand, en/of een verstandelijke beperking en/of gedragsproblematiek. De ontwikkeling en veiligheid van de jeugdige wordt bedreigd. Er is gespecialiseerde ondersteuning nodig op meerdere levensdomeinen. Het netwerk heeft weinig of geen mogelijkheden om ondersteuning te bieden en de verhouding draagkracht - draaglast van de jeugdige en het netwerk is niet in balans. De leerbaarheid van ouders en kind is mogelijk beperkt, dit is een belemmerende factor. Het systeem moet actief en regelmatig ontlast/ondersteund worden om met de situatie om te kunnen gaan en nieuwe vaardigheden te leren. Er is sprake van een complexe gezinssituatie: ouders hebben onvoldoende (opvoed)vaardigheden om met de huidige situatie en de omvang om te gaan. Ouders zijn mogelijk onvoldoende veerkrachtig.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Zeer intensieve individuele hulp, toezicht en sturing.
Het accent ligt op gespecialiseerde begeleiding en helpen bij het vergroten van vaardigheden bij dagelijkse taken, waarbij maximaal wordt ingezet op toeleiding naar begeleiding in een gemengde vorm van zowel groeps- als individuel begeleiding. Begeleiding is gericht op activeren richting daginvulling en stimuleren van probleemoplossend vermogen, zelfvertouwen en gedragsverandering.


Met indicatie 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Dagbesteding, Geestelijke gezondheid, Persoonlijke verzorging en huishouding en Sociale contacten
Soort aanpak Begeleiding, Dagbesteding en activering, Gezinsondersteuning, Ontmoeten, Persoonlijke begeleiding, Structuur bieden en Training
Soort aanbod Met verwijzing
Verwijzing Met indicatie
Specialisme AD(H)D, Autisme en Zelfstandig wonen
Doelgroep:
Leeftijd Jeugd (tot en met 27 jaar), Ouderen (ouder dan 66 jaar) en Volwassenen (18 t/m 66 jaar)
Taal Nederlands
Aangeboden in:
Gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden en Veldhoven

Locaties

Wil je informatie van de dienst Zelfstandig leven jeugd - individueel (50J08)? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Geldrop
Nieuwendijk 13
5664HA  Geldrop
0642109610
Bereikbaar: werkdagen

Helmond
Europaweg 99
5707CL  Helmond
 Beschrijving
0492 - 832549
Bereikbaar: werkdagen

Zaltbommel
Boschstraat 90
5301AG   Zaltbommel
0418 - 519 324
Bereikbaar: werkdagen

Stichting OOK Begeleiding

Stichting OOK Begeleiding is het autisme-centrum van Geldrop e.o.Stichting OOK Begeleiding is gespecialiseerd in autisme, hoogbegaafdheid en combinaties hiervan. Wij bieden o.a....

Bedrijfsprofiel