Bekijk 10 diensten

  • Inloopspreekuur

     Zonder verwijzing 

    Door en voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Ook mensen met afasie zijn welkom. U kunt naar het spreekuur komen voor informatie en advies, een luisterend oor en steun. Ook is het mogelijk om u in contact te brengen met professionals. 
    U kunt zonder afspraak binnenlopen, elke 4e woensdag van de maand van 10.30 u tot 12.00 u. 

    NAH Veldhoven
  • House of Inner Strenght (HIS)

    House of Inner Strenght (HIS)

     Zonder verwijzing 

    House of Inner Strength (HIS) is een veilige plek waar mannelijke slachtoffers van seksuele uitbuiting vanuit het hele land terecht kunnen en geholpen kunnen worden. Het HIS staat open voor jongens/mannen die gedwongen in de prostitutie terecht zijn gekomen, maar ook voor diegenen die vrijwillig als prostitué werken. Mannelijke slachtoffers van zedenmisdrijven kunnen ook bij HIS terecht. Als jij er aan toe bent begeleidt Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)Prostitutie (EMP) van Lumens je naar de juiste vorm van hulp. Erkenning en herkenning van staan hierbij centraal. Met HIS bieden we je (weer) zingeving, dagbesteding, het opdoen van positieve ervaringen en kennis en helpen we je op weg richting school en/of werk, om weer mee te kunnen doen.

    Dit doen we samen
    Hulp en ondersteuning doen we op maat van jouw behoefte met lokale partners in zorg en veiligheid. Deskundige en betrouwbare partners bieden je hulp op maat zoals gesprekken met de GGD arts, soa testen en HIV- testen. Er is een rechercheur aanwezig van het AVIM (team politie mensenhandel) om eerste gesprekken te voeren: laagdrempelig, informatief en op strafrecht gericht. Vluchtelingen in de Knel is er ook voor eventuele juridische ondersteuning. Er zijn medewerkers van het Leger des Heils aanwezig om, indien je wilt uitstappen, je te helpen bij deze uitstap. Neos biedt trainingen aan ervaringsdeskundigen (misschien wil jij dit wel?) en hulp aan jongeren die dak- en of thuisloos zijn geworden.
    Het FAQ (inloop bij Dynamo) is ook aanwezig voor gesprekken en hulp. En wij zijn continu aanwezig voor het eerste contact en voor de intakes.

    Bieden van alternatieven
    HIS helpt jongens en mannen die uit willen stappen naar een passende alternatieve invulling met school, werk en/of vrijetijdsbesteding en is daarom ook gekoppeld aan Dynamo Jeugdwerk. Daarnaast kun je in gesprek met ervaringsdeskundigen, andere (vermoedelijke) slachtoffers en kun je douchen, eten en drinken.

    Lumens
  • SDO Korfbal

    SDO Korfbal

     Zonder verwijzing 

    SDO werd in 1946 opgericht. Momenteel telt onze vereniging zo'n 300 leden en is daarmee één van de grootste korfballende verenigingen in het zuiden van Nederland. Prestatie neemt bij SDO een belangrijke plaats in en SDO probeert met behulp van professionele begeleiding en veel enthousiasme de leden zo goed mogelijk op te leiden.

    Bij SDO draait het niet alléén om presteren. Ook de gezelligheid staat hoog in het vaandel bij SDO. Er worden bij SDO dan ook maandelijks activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten lopen uiteen van kampen voor de jeugd tot toernooien en kerstdiners tot feestavonden, enzovoorts.

    Bij SDO kan jong en oud terecht om te sporten en ook voor personen met een verstandelijke beperking heeft SDO een team.

    Bent u meer op zoek naar vrijwilligers werk en steekt u graag de handen uit de mouwen achter de bar of bij onderhoud van de kantine ook dan bent u van harte welkom bij onze club.

    SDO is een vereniging die niet stilzit!

    SDO
  • Zelfhulpgroepen lichamelijke gezondheid

    Zelfhulpgroepen lichamelijke gezondheid

     Zonder verwijzing 

    Wat doen we?
    Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant is een organisatie die lotgenoten bij elkaar brengt en zelfhulpgroepen ondersteunt.

    Wat is zelfhulp?
    Zelfhulp is lotgenoten contact zonder dat er een professional bij aanwezig is.
    Lotgenoten kunnen elkaar binnen een zelfhulpgroep ontmoeten. Deelname aan een zelfhulpgroep is gratis. Het is een laagdrempelige manier om met mensen in contact te komen die tegen dezelfde dingen aanlopen of hetzelfde hebben (meegemaakt) als jij. Je hebt geen doorverwijzing nodig om deel te kunnen nemen aan een zelfhulpgroep.

    Wat kan je verwachten in een groep?
    Deelname aan een zelfhulpgroep kan helend en steunend zijn. Mensen die hetzelfde hebben meegemaakt begrijpen vaak beter waar je mee worstelt dan mensen die niet dezelfde ervaring hebben. Door met elkaar te praten over je ervaringen weet je dat je niet de enige bent, maar kun je ook praten over alle mogelijkheden die er wel zijn en hoe je krachtiger in het leven kunt staan.

    Er zijn ruim 100 verschillende groepen in 4 verschillende categorieën. In de categorie lichamelijke gezondheid zijn er veel verschillende groepen, denk hierbij aan groepen voor mensen met:
    – CVA,
    – kanker,
    – MS,
    – NAH en naasten,
    – Parkinson,
    – doven/slechthorende,
    - enzovoorts.

    Wil je ons hele aanbod weten, neem dan contact op via de website of door te bellen met Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant.

    We hebben niet alleen groepen voor mensen die zelf iets hebben, maar ook groepen voor naasten of familieleden. Ook voor dit aanbod kan je contact met ons opnemen.

    Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant of bel naar onze locatie in Eindhoven.

    Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant
  • Zelfhulpgroep Hoor mij / N.V.V.S.

    Zelfhulpgroep Hoor mij / N.V.V.S.

     Zonder verwijzing 

    Een zelfhulpgroep voor doven en slechthorende mensen, en hun naasten.
    Ben je slechthorend of doof? Wij horen jou. Wij horen wat voor impact de aandoening heeft op jou en je omgeving, hoe je ermee omgaat, waar je behoefte aan hebt, waar je tegenaan loopt, welke tips je hebt voor anderen.
    De zelfhulp groep geeft je ook handvatten om jezelf te laten horen en het beste uit jezelf te halen. Op je werk, op school, thuis, op de sportclub. De groep komt op 2 locaties bij elkaar.

    We komen samen op elke 2e en 4e donderdag van de maand in Eindhoven. En op elke 3e dinsdag van de maand in Helmond. 

    Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant of bel naar onze locatie in Eindhoven.

    Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant
  • Crisisdienst buiten kantooruren

    Crisisdienst buiten kantooruren

     Zonder verwijzing 

    De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht.

    De Crisisdienst kun je bellen voor noodsituaties buiten kantooruren, telefoonnummer 040 – 2 530 350.

    Wat is een crisissituatie?

    Er is sprake van een crisissituatie als je in nood bent en direct hulp nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat een situatie thuis uit de hand gelopen is en je je onveilig voelt. Of omdat je in psychische nood bent. De crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer.

    Wat doet de Crisisdienst?

    We bieden hulp in noodsituaties. Wanneer je contact opneemt bekijken we wat de crisis is en hoe we die op dat moment kunnen oplossen. Jouw veiligheid staat hierbij voorop. De medewerker van de Crisisdienst kan tijdelijk de regie nemen en praktische zaken regelen, zoals tijdelijk onderdak of doorverwijzing naar geschikte aanvullende hulp. Veel crisissituaties kunnen telefonisch worden  opgelost, maar als het nodig is kan er binnen een uur iemand bij je zijn.

    Je mag ook bellen voor iemand anders. In dat geval ben je zelf misschien niet in nood, maar bel je voor een ander die dat zelf niet kan.

    Lumens
  • M.S.Groep

    M.S.Groep

     Zonder verwijzing 

    Lotgenotencontact door middel van gesprekken met elkaar over hoe te leven met deze chronische aandoening in de ruimste zin van het woord.Door te praten met lotgenoten herken je wellicht iets van je eigen gevoelens. Je hoort van jouw lotgenoten de beperkingen die ze ervaren en hoe ze er mee om gaan. Welke medicijnen gebruikt je lotgenoot, wat zijn de bijwerkingen en hoe kun je de bijwerkingen ondervangen. Je kunt elkaar van tips en informatie voorzien over deze ziekte. Informatie vind je op internet maar binnen de beslotenheid van de groep komen alle fysieke en psychische elementen voorbij waarover je minder snel met de reguliere zorg of die je directe omgeving bespreekt.

    Naast het onderling delen van informatie komen ook andere activiteiten aan bod. In de afgelopen jaren hebben we onder meer een bezoek van een belastingadviseur, MS-verpleegkundige, diëtiste en voetreflexzone-therapeuten gehad. Ook hebben we stoelyoga gehad.
    Daarnaast zijn er momenten waarop we samen een activiteit gaan beleven. 

    De groep komt in Helmond en Deurne bij elkaar.
    Neem voor aanmelding contact op met het Zelfhulp Netwerk.

    Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Zelfhulpnetwerk Zuidoost-Brabant of bel naar onze locatie in Eindhoven.

    Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant
  • Zelfhulpgroep Gezond verstand (kookgroep NAH)

    Zelfhulpgroep Gezond verstand (kookgroep NAH)

     Zonder verwijzing 

    Gezond verstand  is een eetclub voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel.
    De groep is voor mensen tussen de 18 en de 60 jaar met een hersenletsel, die het leuk vinden om 1 keer per maand met elkaar te eten.

    We starten om 17 uur met koken. Wie mee wil helpen is van harte welkom.
    We zorgen ervoor dat het eten om 18 uur geserveerd kan worden. We eten rustig aan, ruimen op en wassen af.
    Voor wie wil is er daarna nog een kopje koffie of thee. De gezelligheid is het belangrijkste!

    Voor mensen tussen de 18 en de 60 jaar met een hersenletsel.

    De groep komt éénmaal per maand bij elkaar.

    We komen samen in Eindhoven.
    De kosten zijn 7,50 Euro per persoon, daarvoor krijg je een maaltijd en 1 drankje.

    Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Zelfhulpnetwerk Zuidoost-Brabant of bel naar onze locatie in Eindhoven.

    Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant
  • Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)Prostitutie en Zorgcoördinatie

    Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)Prostitutie en Zorgcoördinatie

     Zonder verwijzing 

    MENSENHANDEL, PROSTITUTIE, JONGENSPROSTITUTIE

    In Nederland verstaan wij onder mensenhandel het werven, vervoeren, overbrengen, opnemen of huisvesten van een persoon, met het gebruik van dwang en met het doel deze persoon uit te buiten. Uitbuiting is de kern van mensenhandel en speelt zich af op verschillende terreinen, bijvoorbeeld economische uitbuiting in de agrarische sector of uitbuiting in de seksindustrie; je kan hier tegen jou wil in, in de prostitutie werken. Bij uitbuiting gaat het altijd om zeer slechte arbeidsvoorwaarden en – omstandigheden. Hierdoor komen jouw rechten in het geding en dit is niet de bedoeling!

    Word jij gedwongen tot dingen die je niet wilt doen of voel jij je niet prettig over de situatie waarin je je begeeft? Aarzel dan niet en vraag ons om hulp. Wij zijn er om jou te helpen en bieden jou een uitweg!

    BEL VEILIG EN ANONIEM: 040 219 3388

    Of mail: zorgcoordinatie-MP@lumenswerkt.nl

     

    Lumens
  • House of Inner Strenght (HIS) voor mannelijke slachtoffers van seksuele uitbuiting

    House of Inner Strenght (HIS) voor mannelijke slachtoffers van seksuele uitbuiting

     Zonder verwijzing 

    House of Inner Strength (HIS) is een veilige plek waar mannelijke slachtoffers van seksuele uitbuiting vanuit het hele land terecht kunnen en geholpen kunnen worden. Het HIS staat open voor jongens/mannen die gedwongen in de prostitutie terecht zijn gekomen, maar ook voor diegenen die vrijwillig als prostitué werken. Mannelijke slachtoffers van zedenmisdrijven kunnen ook bij HIS terecht.

    Als jij er aan toe bent begeleidt Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)Prostitutie (EMP) van Lumens je naar de juiste vorm van hulp. Erkenning en herkenning van staan hierbij centraal. Met HIS bieden we je (weer) zingeving, dagbesteding, het opdoen van positieve ervaringen en kennis en helpen we je op weg richting school en/of werk, om weer mee te kunnen doen.

    Dit doen we samen
    Hulp en ondersteuning doen we op maat van jouw behoefte met lokale partners in zorg en veiligheid. Deskundige en betrouwbare partners bieden je hulp op maat zoals gesprekken met de GGD arts, soa testen en HIV- testen. Er is een rechercheur aanwezig van het AVIM (team politie mensenhandel) om eerste gesprekken te voeren: laagdrempelig, informatief en op strafrecht gericht. Vluchtelingen in de Knel is er ook voor eventuele juridische ondersteuning. Er zijn medewerkers van het Leger des Heils aanwezig om, indien je wilt uitstappen, je te helpen bij deze uitstap. Neos biedt trainingen aan ervaringsdeskundigen (misschien wil jij dit wel?) en hulp aan jongeren die dak- en of thuisloos zijn geworden.
    Het FAQ (inloop bij Dynamo) is ook aanwezig voor gesprekken en hulp. En wij zijn continu aanwezig voor het eerste contact en voor de intakes.

    Bieden van alternatieven
    HIS helpt jongens en mannen die uit willen stappen naar een passende alternatieve invulling met school, werk en/of vrijetijdsbesteding en is daarom ook gekoppeld aan Dynamo Jeugdwerk. Daarnaast kun je in gesprek met ervaringsdeskundigen, andere (vermoedelijke) slachtoffers en kun je douchen, eten en drinken.

    Lumens
  • Vervoer (Wmo)

    Vervoer (Wmo)

     Met verwijzing 

    Kunt u door uw beperkingen niet in uw vervoer voorzien? Dan kunt u een aanvraag doen voor een individuele vervoersvoorziening (zoals een scootmobiel of driewielfiets) of voor een pasje voor Taxbus.

    Taxbus, ofwel het Collectief Vraag-afhankelijk Vervoer (CVV), is bedoeld om sociale contacten te onderhouden. Zoals bezoek aan uw vrienden en familie, ziekenbezoek en vervoer van en naar NS-stations. Taxbus werkt net iets anders dan een gewone taxi. Het gaat om vervoer van deur tot deur, waarbij Taxbus 15 minuten eerder of later dan het afgesproken tijdstip bij u kan aankomen. Ook kan er tijdens de rit een stukje worden omgereden: om andere reizigers op te halen of weg te brengen. Daarom is Taxbus goedkoper dan de gewone taxi. U betaalt een vast bedrag per kilometer en een opstaptarief. Kijk voor meer informatie op de website van Taxbus

    Loket Welzijn Wonen Zorg

    Wilt u in aanmerking komen voor een individuele vervoersvoorziening of een pasje voor Taxbus? Of wilt u er meer informatie over? Dan kunt u contact opnemen met het loket Welzijn Wonen Zorg. Het loket is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur op het verkorte telefoonnummer 14 040. U kunt ook mailen naar loketwelzijnwonenzorg@veldhoven.nl.

    Gemeente Veldhoven
    Productcode
    Vervoer (Wmo) met verwijzing