Vaktherapie (Integratieve kinder en jongeren-therapie)
Productcode:
45J01
Locatie(s):
Eindhoven bekijk op kaart

Vaktherapie (Integratieve kinder en jongeren-therapie)

Mijn behandelingen zijn speciaal gericht op kinderen (jeugdigen van 4 tot 23 jaar) die: - die zich niet prettig voelen (verdietig, angstig, boos, eenzaam, onbegrepen, .....). - die gedrag hebben waar de omgeving problemen mee heeft - waar zorgen zijn over de ontwikkeling - die iets meegemaakt hebben waar ze steun bij kunnen gebruiken - die onbegrepen lichamelijke klachten hebben - met autisme AD(H)D, hoogbegaafdheid, NLD, hoogsensitiviteit. In de therapie zal ik met uw kind spelen en/of praten over de kwaliteiten van uw kind, het probleem dat uw kind ervaart en wat daar allemaal mee te maken heeft. Al spelend en/of pratend onderzoeken we de eigen oplossingen en mogelijkheden van het kind. Ik betrek daarbij de omgeving (ouders, opvoeders en eventueel school e.a.). Door de ervaringsgerichte manier van werken en specifieke observatietechnieken heb ik snel zicht op de kern van een probleem. Doel van de behandeling is dat een kind zich weer verder kan ontwikkelen en dat de ouders en opvoeders goed toegerust zijn om hun kind hierin verder te begeleiden. Voor meer informatie en vragen kan telefonisch of via de mail contact gezocht worden en een afspraak gemaakt worden voor een vrijblijvend intakegesprek.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Integratieve kinder en jongeren therapie is een laagdrempelige, prettige vorm van therapie, die aansluit bij de behoeftes, mogelijkheden, interesse en kracht van kinderen en jeugdigen. In de behandeling maak ik gebruik van ervaringsgerichte methodieken, zoals spelen en creatieve expressie als ook gesprekstherapie. In overleg kan ook gebruikt gemaakt worden van EMDR (traumabehandeling) of medische hypnose (bij psychosomatische klachten).


Met indicatie 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Geestelijke gezondheid, Opvoeden en onderwijs en Psychische ondersteuning
Soort aanpak Advies en voorlichting, Begeleiding, Behandeling en Therapie
Soort aanbod Met verwijzing
Verwijzing Met indicatie
Intensiteit Licht
Specialisme AD(H)D, Angststoornis, Autisme, Echtscheiding, Hechtingsproblematiek, Opvoeden, Persoonlijkheidsstoornis, Pleegzorg en Psychosomatisch
Doelgroep:
Leeftijd Jeugd (tot en met 27 jaar)
Taal Nederlands
Aangeboden in:
Gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden en Veldhoven

Locaties

Wil je informatie van de dienst Vaktherapie (Integratieve kinder en jongeren-therapie)? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Eindhoven
Aldendriel 40
5653PK  Eindhoven
 Beschrijving
0642623520
Bereikbaar: werkdagen

Inger Klein

Praktijk voor Integratieve Kinder en Jongeren therapie. Valt onder product Vaktherapie Heeft u zorgen over uw kind en wilt u dat uw kind zich weer beter voelt?

Bedrijfsprofiel