gezinshuis
Productcode:
43A04
Locatie(s):

gezinshuis

Gezinshuis Bij Ons is een klein warm gezin waar in op dit moment maximaal vier kinderen opgenomen kunnen worden. gezinshuis 'Bij Ons' voldoet voor het toepassingsgebied het opvoeden van uithuis geplaatste jeugdigen in een gezinshuis, ISO 9001. Daarnaast beschikt het over het keurmerk voor gezinshuizen.

Wij als gezinshuisouders zorgen voor overzicht en voorspelbaarheid, continuïteit en de stabiliteit van het gezinsleven. De persoonlijke aandacht en de steun die de kinderen nodig hebben. Wij, ouders van het gezinshuis, zien initiatieven en geven bevestiging van hetgeen wat het kind doet of zegt.

Kinderen ervaren wat er van ons en/of hen verwacht kan worden richting grootouders, buren of bijvoorbeeld de voetbalvereninging. Het leven in een gezinshuis lijkt op het leven dat het kind straks zal gaan leiden.

Kinderen die opgroeien ‘Bij Ons’ worden gestimuleerd om deel te nemen aan verschillende vormen van vrijetijdsbesteding. Hierbij kun je denken aan sport, een hobby of andere talenten. Kinderen geven hierin zelf aan waar hun interesses liggen. Wij als gezinshuisouders zullen hun eigen keuze aanmoedigen.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

De plaatsing binnen een gezin geeft de mogelijkheden om mee te doen in de maatschappij, Dit is een vanzelfsprekend voordeel van gezinshuizen. Daarnaast laten we zien aan kinderen dat zij er mogen zijn. Dat kinderen zich rustig kunnen overgeven aan spel maar tevens aan dingen die soms moeten (regels). Dat kinderen onbezorgd in het leven staan. Dat zij troost kunnen zoeken en dat zij hulp vragen.

Wanneer kinderen weinig basisvertrouwen hebben kunnen we de ontwikkeling daarvan soms nog beïnvloeden. Het vereist speciale deskundigheid om dit proces op gang te brengen. Gezinshuis ‘Bij Ons’ biedt dit in de basis aan alle kinderen.


Met indicatie 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Wonen
Soort aanpak Structuur bieden
Soort aanbod Met verwijzing
Verwijzing Met indicatie
Specialisme Eetstoornis, Hechtingsproblematiek, Huiselijk geweld / kindermishandeling, Opvoedingsproblematiek, Persoonlijkheidsstoornis, Stress, Trauma / ingrijpende levensgebeurtenissen en Verstandelijke beperking
Doelgroep:
Leeftijd Jeugd (tot en met 27 jaar)
Taal Nederlands
Aangeboden in:
Locatie van ondersteuning

Locatie ondersteuning:

  • Ondersteuning op locatie
Gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden en Veldhoven
Wijken Gestel, Meerhoven, Stratum, Strijp Oost, Tongelre / Centrum, Woensel Acht en Aanschot, Woensel Noord-Ontginning, Woensel Noordoost, Woensel Zuidoost en Woensel Zuidwest

Locaties

Wil je informatie van de dienst gezinshuis? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Oss
Kruisstraat  89
5341HC  Oss
 Beschrijving
0649639410
Bereikbaar: werkdagen en in het weekend

Gezinshuis Bij Ons

Gezinshuis ‘Bij Ons’ is een kleinschalige vorm van jeugdhulp waarin wij als gezinshuisouders op professionele en warme wijze vormgeven aan de verzorging, opvoeding en...

Bedrijfsprofiel