Wat willen wij graag samen:
De Stichting heeft als doel te bevorderen dat de situatie van familieleden en directbetrokkenen (waaronder mantelzorgers) van psychiatrische patiënten, alsmede die van patiënten leefbaar is, zowel individueel als sociaal en maatschappelijk.
De Stichting doet dit door het organiseren van lotgenotencontact, het geven van voorlichting, belangenbehartiging en door signalering/doorverwijzing. Dit laatste geldt ook voor psychiatrische patiënten die ons om informatie benaderen.
De Stichting maakt geen onderscheid in oorzaken, aard, verschijningsvorm, duur of intensiteit van de problematiek van een psychiatrische patiënt.
Gespreksgroepen
Er is keuze uit:
- een kortdurende gespreksgroep voor naastbetrokkenen van mensen met borderline: serie van 10 bijeenkomsten die binnen een jaar worden afgerond.
- Doorlopende gespreksgroepen voor partners of ouders (of andere relaties): serie van 10 bijeenkomsten. Inschrijving per jaar, met mogelijkheid van verlenging. Tussentijdse instroming mogelijk.
De kortdurende gespreksgroepen worden gehouden in Eindhoven. De doorlopende gespreksgroepen worden ook gehouden in Eindhoven.
Thema-avonden
Over psychiatrische stoornissen, nieuwe behandelingsmethodes etc.
De thema-avonden worden meestal gehouden in Eindhoven, op een donderdagavond. In principe ’s avonds. Informatie hierover op onze website.
Familieleden en directbetrokkenen (waaronder mantelzorgers) van mensen met psychische en psychiatrische problemen.
Bij de directbetrokkenen horen naast partners ook anderen zoals vrienden, buren en collega’s.
De stichting organiseert gespreksgroepen en thema-avonden.
Hierboven vind je de informatie over deze avonden.
Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Zelfhulpnetwerk Zuidoost-Brabant of bel naar onze locatie in Eindhoven.