Financiele hulp
Gemeente Veldhoven
 Zonder verwijzing 
Locatie
Veldhoven

Gemeente Veldhoven

U doet veel zelf in het dagelijks leven. Soms helpen uw familie, vrienden en buren u daarbij. Is hun hulp niet genoeg voor u? Dan kan Gemeente Veldhoven u helpen.

Bedrijfsprofiel

Financiele hulp

Uitgebreide omschrijving

Moet u rondkomen van een laag inkomen uit werk of heeft u een (bijstands)uitkering?

Mogelijk komt u in aanmerking voor een extra financiële bijdrage vanuit de gemeente. Deze financiële bijdrage worden ook wel minimaregelingen genoemd. Er zijn verschillende soorten minimaregelingen. Denk bijvoorbeeld aan:

Een goede zorgverzekering is belangrijk. De gemeente heeft voor inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering afgesloten bij VGZ en CZ.

Bijzondere bijstand kan de gemeente verstrekken voor bijzondere noodzakelijke kosten die u niet zelf kunt betalen met uw inkomen of waarvoor u niet heeft kunnen sparen.

Zijn de kosten van activiteiten buitenshuis voor u te hoog? Door de Meedoen-voorziening kunt u deelnemen aan een activiteit, lid worden van de bibliotheek én een tegemoetkoming krijgen in de kosten van internet.

De studietoeslag is een geldbedrag voor scholieren en studenten vanaf 18 jaar die door een beperking niet in staat zijn het minimumloon te verdienen. Het is een steuntje in de rug om toch een opleiding te volgen of af te maken.

Heeft u geen reserve achter de hand voor onverwachte uitgaven? Dan komt u misschien in aanmerking voor een individuele inkomenstoeslag.

 

Wilt u meer informatie of een aanvraag indienen?

Neem dan contact op met de gemeente Veldhoven en verwijs naar de minimaregelingen. U kunt onze medewerkers van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereiken via telefoonnummer 14 040 of via e-mail: gemeente@veldhoven.nl.

 

Laatst bijgewerkt: 08-11-2022

 Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod
Zonder verwijzing
Productcode
Vestigingen  Gemeentehuis Meiveld 1, 5501KA Veldhoven
Leefdomeinen Financiën en Juridische zaken
Leeftijd 18 tot 27 jaar, 28 tot 65 jaar en 65 jaar en ouder
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Veldhoven 
 Hoofdvestiging
Gemeentehuis
Meiveld 1, 5501KA Veldhoven
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: