Vrijetijds- en vormingsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking
Locatie(s):

Vrijetijds- en vormingsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking

Stichting Carrousel verzorgt / faciliteert vrijetijds- en vormingsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking op het gebied van sport, kooklessen, hobbyclubs, soos- en dagactiviteiten, danslessen, educatie, vakantiekampen, contactgroepen en eetpunten.

Uitgangspunt van beleid is: ‘normaal waar dat kan en aangepast waar dat nodig is’. Maar waar dat niet kan, moeten mensen met een beperking door middel van een op hun niveau afgestemde activiteit, kunnen meedoen in de samenleving om isolement te voorkomen.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Er zijn meer dan 30 verschillende activiteiten in Eindhoven en de aanpalende gemeenten. Alle activiteiten zijn voor de deelnemers op een passend niveau. En onder begeleiding van zo'n 600 vrijwilligers die op hun beurt weer professioneel ondersteund worden door MEE Zuidoost Brabant.

De deelnemers reizen in veel gevallen naar een andere gemeente dan hun eigen woonplaats, omdat de activiteit beter passend is of meer aanspreekt. Door de relatief kleine doelgroep kan vraag en aanbod niet altijd plaatselijk worden gerealiseerd.

Welke activiteiten er precies georganiseerd worden, is terug te vinden op de website van Stichting Carrousel.


Vrij toegankelijk

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Dagbesteding / tijdsbesteding
Verwijzing Vrij toegankelijk
Specialisme Verstandelijke beperking
Aangeboden in:
Gemeenten Veldhoven

Locaties

Wil je informatie van de dienst Vrijetijds- en vormingsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Waalre
Laan van Diepenvoorde 37
5582LA  Waalre
0402140404
Bereikbaar: werkdagen