Logeeropvang Jeugd
Productcode:
43J11
Locatie(s):
Eindhoven bekijk op kaart

Logeeropvang Jeugd

Active4you biedt maandelijks logeren aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen van vrijdagmiddag tot zondag eind van de middag. We maken hiervoor gebruik van bungalowparken waarbij de deelnemer wordt ingedeeld met meestal vier maar maximaal vijf andere deelnemers en een begeleider. Een weekend met Active4you bestaat uit plezier, gezelligheid en het aanleren van vaardigheden. Samen wordt op avontuur gegaan en doen we van alles wat thuis wellicht minder snel ondernomen wordt. Het werken aan doelen staat hierin centraal.

Vakantieweken
Gedurende de zomerperiode worden vakantie(mid)weken aangeboden. Deze weken vinden plaats op een bungalowpark of in een grotere vakantiewoning in Nederland of de omliggende landen. Het verschil ten opzichte van de logeeropvang is dat er soms gewerkt wordt met grotere huizen, de tijd die doorgebracht wordt met de begeleiders is langer. Hierdoor is het mogelijk dat aspecten waar ouders tegenaan lopen beter zichtbaar worden voor de begeleiders. Een midweek kan ook er ook voor zorgen dat de band met de begeleider in korte tijd snel groeit.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

De doelen van de weekendopvang
Tijdens de leuke activiteiten wordt er met de kinderen en jongeren gewerkt aan hun zelfstandigheid, sociale vaardigheden en eventuele andere persoonlijke leerdoelen. Het stimuleren van de eigen kracht, daar handvatten voor bieden, en het bewust maken van de eigen verantwoordelijkheid staan centraal in onze begeleiding. Maatschappelijke waarden en normen achten wij hierbij van belang.

Begeleiders tijdens het weekend
Tijdens het weekend wordt er gewerkt met een coördinator, welke boventallig staat op de groep. Al onze medewerkers bij de weekendopvang hebben een HBO denkniveau, kind en jeugd medicatie cursus en/of BHV afgerond. Daarnaast volgen zij een relevante opleiding (SPH, Pedagogiek, Psychologie) of hebben zij deze al afgerond.


Met indicatie 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Geestelijke gezondheid en Opvang
Verwijzing Met indicatie
Specialisme AD(H)D, Angststoornis, Autisme, Chronische beperking, Depressie, Hechtingsproblematiek, Hoog gevoeligheid, Huiselijk geweld / kindermishandeling, Opvoedingsproblematiek, PTSS, Paniekstoornis, Persoonlijkheidsstoornis, Psychiatrische stoornis + verslaving, Psychosomatisch, Stemmingsstoornis, Stress, Systeemproblematiek, Verstandelijke beperking en Verstandelijke beperking + verslaving
Doelgroep:
Taal Engels en Nederlands
Aangeboden in:
Locatie van ondersteuning

Locatie ondersteuning:

  • Ondersteuning op locatie
Gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden

Locaties

Wil je informatie van de dienst Logeeropvang Jeugd? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Eindhoven
Leemkuil 35
5626EA  Eindhoven
 Beschrijving
040-2595095
Bereikbaar: werkdagen

Active4you

Active4you biedt gespecialiseerde individuele, diverse groepsbegeleidingen en logeeropvang aan kinderen, jongeren en (jong) volwassenen in situaties waarbij er sprake is van...

Bedrijfsprofiel